Scouting Die Katinka's is de meeste zaterdagen op de volgende tijdstippen geopend:

Openingstijden WelpenWelpen van 10:00 - 12:00 uur

Openingstijden ScoutsScouts van 13:00 - 15:00 uur

Openingstijden ExplorersExplorers van 19:00 - 23:00 uur

Wat niet mag, trekt aan! Spannende avonturen beleven, dingen doen die je thuis of op school niet mag ... in hun vrije tijd willen kinderen grenzen verkennen. Moet kunnen, vinden wij, en ach, op een schram zal ’t niet aankomen. Maar we laten ons geen zand in de ogen strooien: we spelen op veilig!

Toegegeven, sommige activiteiten brengen een stukje risico mee en onze Nederlandse wegen zijn gevaarlijk terrein. Wij zijn als groep ons hiervan bewust. Via concrete richtlijnen (Consument en Veiligheid), deugdelijk materiaal en nuttige tips werken we aan bewustwoording en ondersteunen we de leiding bij de praktische voorbereiding van outdoor activiteiten, weekenden en kampen. Door met elkaar dingen voor te bereiden en elkaar te ondersteunen in activiteiten proberen wij risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten. Samen weet je immers meer dan alleen.

1911 - 1940 De oorsprong

Het begon allemaal in het jaar 1911 de groep "DE KETTING" wordt opgericht, ze is een van de eerste Scouting groepen van Nederland. van 1911 tot 1940 draait de groep dan ook met veel succes.