Logo van de WelpenVeel bewegen. Graag buitenspelen. Zelfstandigheid. Verantwoordelijkheidsgevoel. Creativiteit. Zelfvertrouwen. Samenwerken. Sociaal gedrag. Zomaar even een rijtje met dingen die je als ouder graag ziet bij je kind.

 

Ja toch? wij tenminste wel. En heel eerlijk: de meeste kinderen hebben die dingen niet allemaal van nature. 

Want tja, waarom is scouting nou ‘goed voor ze’? Is het dan meer dan een beetje spelletjes spelen? Meer dan kaartlezen, kompas kijken, knopen of knutselen op een regenachtige middag? Ja, de welpen zijn zeker meer dan dat! Er zit een pedagogische visie achter de dingen die ze bij de welpen doen. Daar krijg je als ouder niet altijd evenveel van mee. Hoeft ook niet perse: het allerbelangrijkste is tenslotte dat je zoon of dochter het gewoon superleuk vindt. 

Bij de welpen doen ze elke week iets anders. Die enorme variatie is niet alleen gewoon leuk: het zorgt ook voor zelfvertrouwen.
Is het deze week vooral veel rennen en ben je niet zo snel? Dan doe je gewoon lekker mee en ben je niet de beste. Volgende week gaan jullie misschien wel figuurzagen. Daar ben jij toevallig wél heel goed in. Of een speurtocht lopen waarbij je goed moet opletten. Je ziet kinderen groeien en zichzelf verschillende buitensport technieken eigen maken.

Kinderen gaan dingen doen die ze eerder niet konden of wilden. Kinderen gaan stappen zetten die ze eerder niet durfden. Kinderen willen bijvoorbeeld gráág helpen koken thuis. Waarom? Omdat hij bij de Welpen een kookinsigne heeft gehaald, dus nu kan hij het!  

De combinatie van bewegen, variatie en persoonlijke ontwikkeling maakt de welpen tot een unieke hobby voor je kind. Eentje waar ze heel veel aan kunnen hebben voor nu en later. Eentje die alles heeft wat je als ouder wilt voor je kind.