Scouting “Die Katinka’s” is een organisatie waar al meer dan 60 jaar jong en oud plezier hebben en het avontuur beleven met elkaar. Voor scouting “Die Katinka’s” zijn de vrijheid om jezelf te zijn en respectvol met elkaar omgaan belangrijke waarden tijdens de uitvoering van de bijeenkomsten. Onze scoutinggroep staat voor laagdrempeligheid “iedereen is welkom”. Je hoeft niet goed te zijn in 1 ding, maar door de diversiteit aan activiteiten is er altijd wel iets waar je goed in bent wat een positief zelfbeeld vergroot.

Respect

Binnen onze groep willen wij respect voor elkaar bevorderen. Dit respect zien wij in de breedste vorm. Het gaat hierbij om respect voor: 

  • elkaars achtergrond
  • elkaars mogelijkheden
  • elkaars mening
  • elkaars persoonlijkheid

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar u begrijpt respect voor elkaar is een belangrijke pijler van onze scoutinggroep. Wij hopen dit te bereiken door de groep kinderen met elkaar te laten samenwerken en gebruik te maken van elkaars sterke en zwakke punten. Door onze diversiteit aan activiteiten wisselen de sterke en zwakke punten per persoon sterk. Hierdoor ontstaat dus een gelijkheid tussen alle kinderen en een besef dat ze elkaar nodig hebben.

Zelf reflectie is voor kinderen erg belangrijk, dit sterkt hun persoonlijkheid en het leert hen zichzelf te verbeteren. Door ons aanbod aan activiteiten leren wij kinderen onbewust om zich aan te passen en zichzelf een spiegel voor te houden wat hun mogelijkheden zijn. Ons doel is uiteindelijk om de kinderen een positief zelfbeeld te laten ervaren en dat zij spelende wijs competenties voor zichzelf waar maken. Wat kinderen eerst niet kunnen of durven, wordt uiteindelijk iets wat ze met plezier doen. Een positieve benadering door de leiding is hierbij natuurlijk onmisbaar en wordt dan veelvuldig toegepast.

Moderne scoutinggroep

Scouting heeft een stoffig imago geërfd. Zeker bij ouders denken zij al gauw aan de ‘padvinder’ met korte broek en kwastjes aan de sokken. Dit imago is moeilijk te doorbreken, maar staat ver van de realiteit. Onze groep is een moderne scoutinggroep met moderne middelen en goed en veilig materiaal. Ook ons uniform is super modern en is functioneel in plaats van traditioneel. Voor ons heeft het uniform ook als functie om te dienen als herkenning, maar zeker ook om saamhorigheid te bevorderen door gelijkheid, niemand ziet of je arm of rijk bent of wat je culturele achtergrond is. Onze scoutinggroep wordt geleid door een gedreven groep vrijwilligers die midden in de maatschappij staan en alles in het werk stellen om kinderen iedere dag een nieuw avontuur te laten beleven. Hierbij wordt enige pedagogische kennis niet geschuwd en zijn de leiding teams zo samengesteld dat kwaliteit in activiteit en handelen voorop staat.

Scouting “Die Katinka’s” kwaliteit en vooruitstrevend!